Marina Alzugaray, az AquaNatal®-módszer megalkotója.

Az AquaNatal kifejezetten várandós mamák részére kifejlesztett vízi  mozgásforma, amely jó hatással van a kismamák szervezetére és lelkiállapotára. Oldódnak a szüléssel kapcsolatban felgyülemlett félelmek és feszültségek. A programot a szülész-nõgyógyászok, a fitnesz és gyógytornász egyesületek is ajánlják.

Már rég kimutatták, hogy a magzatok érzékelik édesanyjuk jeleit, reagálnak rá és „visszajeleznek”.

A várandós mamák vízi  foglalkozásaikon a baba-mama kapcsolat kialakítására és elmélyítésére fordítunk nagy figyelmet .

Ennek a vízi mozgásformának további elõnye, hogy a foglalkozások során ellazulnak és megerõsödnek azok a testrészek, amelyekre a szüléskor különösen fontos szerep jut.

Ez a vízi mozgásforma kényelmes és egészséges a  kismamáknak . A testsúly gyarapodása miatt a gerinc fokozott terhelésnek van kitéve. Ez a víz felhajtóerejének köszönhetõen csökken. Emiatt jobb a vízi torna, mint a szárazföldi.

A pocak kikerekedik, ezáltal a babának több mozgástere nyílik és több oxigénhez is jut, ráadásul valamiféle lelki közösség is keletkezik anya és baba között azáltal, hogy egy kis idõre ugyanaz a közeg veszi körül mindkettõjüket, legyen az a magzatburkon belül vagy kívül. A vizes környezet hatékonyan szabályozza a szervezeten belüli vízháztartást: csökken az ödéma, megszûnik a boka, az ujjak dagadása.

Az AquaNatal amellett, hogy gyengéden, de határozottan edzésben tart, remek felkészülés a szülésre.

A felkészülés három rétegû: testi síkon különös figyelmet kap a szülésnél fontos izomcsoportok, ízületek rugalmasságának fokozása, majd ehhez kapcsolódik a testet a tudatossággal összekötõ légzés, végül pedig azok a vizualizált képek, amelyeknek segítségével a várandós lelki közösséget teremthet a babával, bizakodássá formálhatja félelmeit és kibontakoztathatja belsõ erejét.

A tornát a baba érkezése után sem kell abbahagyni. Ilyenkor javasolt a babaúszás. Ez tovább erõsíti a baba kapcsolatát a vízzel, amely kilenc hónapig egyébként is az élettere volt az anyaméhben.

Foglalkozásunk:

Budapest.  III. ker. San Marco u 48-50.  Csalogány Iskola uszodája,
 csütörtökönként 19 órától 20 óráig.